Ulus Lisesi

"Yenilebilir DNA'nı Yap" STEM Etkinliği

MEF Lisesi Matematik ve Fen Bilimleri bölümleri eşgüdüm çalışmaları kapsamında “YENİLEBİLİR DNA’NI YAP” başlıklı STEM etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Çok aşamalı olarak gerçekleşen bu etkinlikte; Fen alanında DNA konusu işlendi,Teknoloji alanında öğrenciler değerlendirme sorularına padlet uygulamasıyla cevap vererek birbirleriyle etkileşimde bulundu, Mühendislikalanında yenebilir malzemelerden DNA modelleri tasarlandı ve Matematik alanında değerlendirme aşamasındaki sorulara cevap verildi.Tasarlanan modeller en az kalorili model, en iyi grup modeli, en biyolojik model, en sağlam model,en güzel  tasarım olarak jürilerimiz tarafından değerlendirildi. Etkinliğe katılan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.