MEF Lisesi (Ulus)

Özel MEF Lisesine Hoş Geldiniz!

Özel MEF Lisesi olarak, Atatürk’ün “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” cümlesini referans alarak geleceğin donanımlı bireylerini yetiştirmek üzere yola çıktık. Misyonumuz, akademik mükemmelliği, kişisel gelişimi ve sosyal sorumluluğu teşvik eden bir öğrenme ortamı geliştirmektir. Eleştirel düşünme, yaratıcılık ve işbirliğini vurgulayan dengeli ve titiz bir eğitim sağlayarak öğrencilerimizi geleceğin zorluklarına hazırlamaya kararlıyız. Vizyonumuz, her öğrenciyi topluma olumlu katkıda bulunmaya hazır, kendine güvenen ve yabancı dilleri etkin olarak kullanan bir birey olması için güçlendirmektir.

Okulumuz, öğrencilerimizin farklı ilgi alanlarını ve isteklerini karşılamak üzere tasarlanmış çeşitli ve dinamik bir müfredat sunmaktadır. Temel akademik konularda güçlü bir temel sağlarken aynı zamanda IB ve AP gibi yurt dışı müfredatlarına destek vermekte ve yurt içi yüksek öğrenim hedefi olan öğrencilerimiz için üniversite giriş sınavına hazırlık çalışmaları yapmaktayız. Ayrıca, okulumuzda MEF Üniversitesi ile birlikte yürüttüğümüz “Kişisel Gelişim Programı”, “Günlük Yaşam Becerileri” ve kulüp etkinlikleri gibi müfredat dışı aktiviteler ile öğrencilerimizin entelektüel yapılarının gelişimine katkıda bulunmaktayız.

Değerli MEF’liler, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, aklın ve bilimin rehberliğinde hareket ederek her geçen gün daha da güzel başarılara imza atacağımız bir eğitim-öğretim yılı dilerim.

Dr. Erdener Yumurtacı
MEF Lisesi-MEF Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü