Beslenme

MEF Okulları yemek menüleri oluşturulurken öğrencilerimizin sağlıklı, düzenli ve dengeli beslenmeleri öncelikli hedefimizdir.

Çocuklukta kazanılan beslenme alışkanlıklarının yaşam boyu sürdürüldüğü bilinciyle öğrencilerimizin doğru beslenme alışkanlıkları geliştirebilmeleri için okulumuzda sabah, öğle ve ikindi olmak üzere 3 öğün beslenme yapılmaktadır. Tüm ulusal okullarımızın kendilerine ait yemekhanesi bulunmaktadır. İlkokulumuzda okul kantini bulunmamaktadır.

Doğal ürünler ile hazırlanan sağlıklı ve lezzetli yemek menüleri beslenme komisyonu tarafından belirlenir. Komisyonda okul doktoru, gıda mühendisi, öğrenci temsilcileri ve okul sağlık birimi temsilcisi bulunur. Bu komisyon, öğrencilerin günlük kalori ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak aylık menüyü belirler.

Mutfaklarda, yemekhanelerde ve kantinlerde görevli tüm personel, periyodik sağlık kontrolünden geçirilir ve düzenli olarak hijyenik kontroller yapılır.

Food and Catering

Our primary goal is to ensure that our students have a healthy, regular, and balanced diet while creating MEF Schools lunch menus.

With the awareness that the nutritional habits acquired in childhood are maintained throughout life, our school provides 3 meals in the morning, lunch, and afternoon so that our students can develop proper eating habits. All our national schools have their dining halls. Our primary school does not have a school canteen.

The vegetables and fruits used in our school kitchen are grown at Arıkanlı Farm. Healthy and delicious meal menus prepared with MEF Natural products are determined by the nutrition commission. The commission includes the school doctor, food engineer, student representatives, and school administrators. This commission determines the monthly menu by taking into account the daily calorie needs of the students.

All personnel working in kitchens, dining halls, and canteens undergo periodic health checks, and regular hygienic controls are carried out.

Bizi Takip Edin

InstagramLinkedinYouTube