Bilişim Teknolojisi
MEF Anaokulunda Bilişim Teknoloji dersi;
- Çocuklara temel dijital becerileri kazandırır. Bu beceriler; fare ve klavye kullanımı, temel bilgisayar işlemleri, güvenli internet kullanımı gibi pratik bilgiler içerir.
- Teknolojik araçlar, çocukların yaratıcılığını geliştirir. Oyunlar, interaktif uygulamalar ve eğitici programlar sayesinde çocuklar problem çözme yeteneklerini, mantıksal düşünmeyi ve el-göz koordinasyonunu geliştirirler.
- Kodlamayı küçük yaşlarından itibaren blok programlama siteleri ve uygulamaları ile bütüncül bir yapıyla öğrenir.Öğrendiği kodlama bilgisini çeşitli robotlar üzerinde deneyimleyerek robotiğin çalışma prensibini anlayabilir.
- Robotik ve kodlama etkinlikleri, gruplar halinde çalışma ve işbirliği yapma fırsatı sunar. Proje bazlı çalışmalar, çocukların birlikte çalışma ve fikir alışverişi yapma becerilerini geliştirir.
Müzik
MEF Anaokulunda Müzik dersi;
- Çocukların müzikle bütünleşmelerini desteklerken keyifli bir öğrenme atmosferi sunar.
- Seçilen çocuk şarkıları, bedensel hareketlerle birleşerek dersleri interaktif kılar.
- Ritim çalışmaları ile öğrencilerimizin müziği hissetmelerine ve ifade etmelerine olanak tanır, bu da onların gelişimine renk katar.
Satranç
MEF Anaokulunda “Satranç” dersi;
- Öğrencilerin zihinsel, konsantrasyon, öğrenme, karar verme, ekip çalışması, fair play ve etik değerler edinme becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan çalışmaları gerçekleştirir.
- Strateji kurma, planlama, problem çözme fırsatları yaratılarak zihinsel gelişimlerini destekleyen fırsatları sunar.
- Oyuncuların odaklanma ve uzun süreli dikkatlerini sürdürme yeteneklerine katkı sağlar.
- Her hamlede karar verme süreci, öğrencilerin düşünme ve değerlendirme yeteneklerini arttırır.
- Fair play ve etik değerlere önem veren bir oyun olması nedeniyle öğrencilere dürüstlük, saygı ve rekabetin sağlıklı yönetimi gibi değerleri öğretir.
- Stratejik düşünmeyi teşvik ederek öğrencilerin uzun vadeli hedefler belirleme ve bunlara ulaşma yeteneklerini geliştirir.
Hareket Eğitimi
MEF Anaokulunda “Hareket Eğitimi” dersi;
- Çocukların motorik özelliklerin mümkün olan en üst seviyeye çıkartarak hareketin keşfedilmesini ve üretilmesini sağlar.
- Fiziksel becerilerin yanında çocuğun kendini ifade edebilmesi için yeni yöntemler bulmasına imkan tanır.
- Problem çözme yeteneğini geliştirmesine olumlu katkılar sunar.
- Dikkat ve zihinsel becerilerinde tam anlamıyla gelişimini sağlayan planlı ve sistematik çalışmaları içerir.
Drama
MEF Anaokulunda Drama dersi;
- Çocuklara sosyal değişim ihtiyacını ifade etmelerini, evrensel bir temayı iletmeyi, bilgileri, fikirleri ve duyguları yeniden yaratmayı ve yorumlamayı problem çözmede yaratıcılığı teşvik etmeyi eğlenceli yolla sunar.
- Rol, karakter ve ilişkiler, durum, ses, hareket, mekan ve zaman, dil ve metinler, sembol ve metafor, ruh hali ve atmosfer, seyirci ve dramatik gerilim olarak sıralanan drama öğelerini kullanarak eski bilişsel örüntüleri yeniden düzenleyerek “oyunsu” süreçlerin anlamlandırılmasını ve canlandırılmasını sağlar.
- Başkalarıyla yeni yollar kullanarak iletişim kurmalarına olanak sunulur.
- Eğitici ve eğlenceli oyunlar oynayarak, çocukların özgün bir şekilde kendilerini ifade etmelerine olanak tanıyarak dramatik egzersizler yapılır.
Dans
MEF Anaokulunda “Dans” dersi;
- Çocukların müzik, duygu, ve hikâye gibi sahne unsurlarını içeren, vücudun jest ve mimiklerle uyum içinde hareket ettiği bir performans sergilemelerini sunar.
- Çocukların bedensel koordinasyonu, postür, özgüven, sanatsal ifade, sosyal beceriler, müzikal yetenekleri ve fiziksel gelişimi desteklenir.
- Müziğin ritmiyle uyumlu bir şekilde hareket etmeyi öğrenerek eğlenceli ve interaktif oyunlar ile sanatsal yaratıcılıkların ortaya çıkması sağlanır.
- Temel dans terminolojisi öğrenilir.