Anaokulunda Bir Gün

MEF Anaokulu – Çocuklarınızın Güvenli Öğrenme Yolculuğu Başlıyor!

• MEF Anaokulunda öğrenciler güler yüzle karşılanarak sıcak bir atmosferde güne merhaba der.
  •  Sabah kahvaltısı ile  güne enerjik  başlangıç yapılır.
  • Yaş gruplarına göre farklılık gösteren yarı zamanlı ve tam zamanlı İngilizce programında çocuklar dil becerilerini geliştirirken kültürel farkındalık kazanır.Öğrenciler renkli sınıflar ve interaktif ders içerikleri ile  İngilizce öğrenmeyi eğlenceli bulur ve dil becerilerini daha da derinleştirir.
  • Türkçe dil etkinlikleri ile çocuklar dil becerilerini geliştirirken kültürel zenginliğini keşfeder.Hikaye anlatımı, şarkılar ve yaratıcı drama ile Türkçenin güzelliklerini öğrenir.
  • Taze hava almak, doğayla iç içe olmak ve serbest oyun zamanı için sabah ve öğle bahçeye çıkan  çocuklar, bedenlerini hareket ettirirken sosyal becerilerini geliştirir.
  • Çocukların bilişsel ve motor becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan özel etkinliklerle, okula hazır olmaları desteklenir.Çizgi çalışmaları,ses eğitimi,görsel ve işitsel algı ve dikkat çalışmaları ile okul olgunluğu kazanır.
  • Öğle yemeği ile  sağlıklı ve dengeli beslenir.
  • Serbest zaman etkinliklerinde kendi ilgi alanlarını keşfeder ve keyifli bir zaman geçirme fırsatı bulur.Sorgulamaya dayalı öğrenme ortamları ile  kendilerini ifade etmeyi, hayal güçlerini geliştirmeyi, becerilerini uygulamayı öğrenir.
  • Haftanın günlerine yayılan branş dersleri çocukların çok yönlü bir şekilde gelişmelerini destekleyen özel bir öğrenme deneyimi sunar.
  • Matematik etkinlikleri ile  öğrenciler temel matematik becerilerini kazanırken problem çözme yeteneklerini de geliştirir. Oyunlar ve etkileşimli uygulamalarla matematik kavramlarını öğrenirken, mantık yürütme ve analitik düşünme becerileri güçlenir.
  • Her hafta yapılan deneyler, gözlemler ve etkileşimli öğrenme aktiviteleri ile öğrencilerin bilimsel merakları tetiklenir. Temel bilim kavramlarını öğrenirken, merak duyguları canlı tutularak  öğrenmeleri desteklenir.
  • İkindi Kahvaltısı ile günün yorgunluğunu atılır, 15.00’de dönüş yolculuğu için hazırlıklar yapılır.

A Day in Kindergarten

MEF Kindergarten – Your Children’s Safe Learning Journey Begins!

• At MEF Kindergarten, students are welcomed with a smiling face and say hello to the day in a warm atmosphere.
  • The day starts energetically with breakfast.
  • In the part-time and full-time English programme, which differs according to age groups, children gain cultural awareness while developing their language skills. Students find learning English fun and deepen their language skills with colorful classrooms and interactive course content.
  • With Turkish language activities, children discover cultural richness while developing their language skills. They learn the beauties of Turkish through storytelling, songs and creative drama.
  • Children who go out to the garden in the morning and afternoon for fresh air, to be in touch with nature and free play time, develop their social skills while moving their bodies.
  • With special activities that help children develop their cognitive and motor skills, their readiness for school is supported. They gain school maturity with line studies, sound education, visual and auditory perception and attention studies.
  • Healthy and balanced nutrition with lunch.
  • They discover their own interests in free time activities and have the opportunity to have a pleasant time. They learn to express themselves, develop their imagination and apply their skills with inquiry-based learning environments.
  • Branch lessons spread over the days of the week offer a special learning experience that supports children’s all-round development.
  • Through mathematics activities, students acquire basic math skills and develop their problem-solving abilities. While learning math concepts through games and interactive applications, their reasoning and analytical thinking skills are strengthened.
  • Students’ scientific curiosity is triggered through weekly experiments, observations and interactive learning activities. While learning basic science concepts, their sense of curiosity is kept alive and their learning is supported.
  • The tiredness of the day is relieved with Afternoon Breakfast and preparations are made for the return journey at 15.00.