Bu Kış Kimse Üşümesin, Aç Kalmasın Diye

Bahçeşehir Kampüsü Anaokulu öğrencileri olarak “kış mevsimi” denince aklımıza gelenler: kazak, bot, mont, şömine, ev, sıcak… Peki acaba herkes bizim gibi şanslı mıydı? Herkesin kalacak bir yuvası, yiyecek yemeği var mıydı? Bu sorulardan hareketle “Bu Kış Kimse Üşümeyecek” ve “Kırmızı Elma” adlı hikayelerimizi okuduk. Hayvanların havanın soğuması ile doğada yaşadıkları zorlukların üstesinden yardımlaşma, paylaşma, işbirliği ile geldiklerini gördük. Biz de kış mevsiminde sokakta kalan hayvan dostlarımız için bir şeyler yapmalıydık. Hemen işe koyulup korunmaları için kulübe tasarladık. Tabii ki ağaçlarda yiyecek bulamayan kuşları da unutmadık. Onlar için de elma ve portakallardan besleyici ve lezzetli kuş yemleri yaptık. Kulübemizi bahçemize koyduk, yemlerimizi ağaçlarımıza astık. Hayvan dostlarımıza yardım etmenin mutluluğunu sizlerle de paylaşmak istedik.