Psikoloji

Psikoloji Dersi Öğretiminde Temel Yaklaşımımız

Genç bir bilim dalı olan psikoloji, merkezine insanı alarak insan davranışlarının, duygu ve düşüncelerinin temelinde yatan ilkeleri açıklamaya yönelik çalışmalar yapar. Günlük yaşamla ve kişinin kendisiyle direkt olarak bağlantı kurduğu bir alan olması, öğrencilerin de ilgilerini bu alana kaydırmalarını sağlamaktadır.

Amacımız

Dersin içeriği, psikoloji biliminin konusunun, amaçlarının, ölçütlerinin, yöntemlerinin neler olduğu ile başlar. İnsan ve davranışlarının anlaşılması adına bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişim ile ilgili bilgiler verir. Düşünme, öğrenme ve bellek konularında kuramsal açıklamalar yapar. Bu bilgiler ışığında insanın ve davranışlarının anlaşılması adına temel bir bakış açısı kazandırır ve son olarak ruh sağlığı ve korunması hakkında bilgilendirir.

Dersin kazanımları doğrultusunda öğrencilerimizin; mutlu, üretken, kendi kendine yetebilen bireyler olma yolunda sağlam adımlar atmaları sağlanır. Yıl boyunca insanı anlamak için gösterdikleri çabalar, öğrencilerimizin kendilerini anlamaya yönelik gelişimlerini destekler.