Hakkımızda

Lisemizde öğrenciler; ilgi, istek ve yeteneklerine göre kendilerini geliştirebilmeleri, yeteneklerine uygun alanları seçmeleri, bu alanlarla ilgili temel bilgi ve becerileri edinmeleri, üniversitede ilgi ve isteklerine uygun bölümleri kazanmaları konusunda desteklenir. Ayrıca, öğrencilerin yurt içi – yurt dışı üniversite hazırlık ve başvuru süreçlerinde destek olacak çalışmalar yürütülür.

MEF Lisesi’nde öğrencilerin, İngilizce’nin yanında ikinci bir yabancı dili de etkin biçimde öğrenmelerine olanak sağlanmıştır. Öğrenciler, ikinci yabancı dil olarak Almanca, Fransızca ve İspanyolca dillerinden birini seçerler.

Özel MEF Anadolu Lisesi’nde Hazırlık + 4 Yıllık Anadolu Lisesi Programı uygulanmaktadır. Haftalık ders çizelgemize göre toplam 40 saat ders verilmektedir.