Mezunlarımızdan Haberler | Merve Sibel Güngören Durak

2002 yılında okul birincisi olarak MEF Lisesinden mezun olan Dr. Merve Sibel Güngören, 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp-Bilim Doktoru Bütünleşik Programı’na kabul edilen ilk öğrencilerden olan ve Biyokimya Anabilim Dalı’ndan 2011 yılında doktora derecesini alan Dr. Güngören, aynı zamanda Tıpta Uzmanlık eğitimini 2008-2013 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı’nda tamamladı. Dr. Güngören, 2017 Ocak ayından bu yana Avrupa Laboratuvar Tıbbı Federasyonu (EFLM) Promotion and Publications çalışma grubunun başkanlığını ve EFLM İletişim Komitesi üyeliğini yürütmektedir. Tıbbi Biyokimya alanında akademik çalışmalarına devam eden Dr. Güngören, Eylül 2018’den bu yana Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Executive MBA Programı’na devam etmektedir.