Okulumuzda menüler oluşturulurken öğrencilerimizin sağlıklı, düzenli ve dengeli beslenmeleri öncelikli hedefimizdir.
Çocuklukta kazanılan beslenme alışkanlıklarının yaşam boyu sürdürüldüğü bilinciyle öğrencilerimizin doğru beslenme alışkanlıkları geliştirebilmeleri için okulumuzda sabah, öğle ve ikindi olmak üzere 3 öğün beslenme hizmeti verilmektedir.
Tüm ulusal okullarımızın kendilerine ait yemekhanesi bulunmaktadır. Yemek saatlerinin dışında MEB kantin yönetmeliği esaslarına göre ürünlerin yer aldığı okul kantinimiz bulunmaktadır.
Okulumuz mutfağında hazırlanan sağlıklı ve lezzetli yemeklerin aylık menüsü, beslenme komisyonu tarafından belirlenir. Komisyonda okul doktoru, gıda mühendisi, öğrenci temsilcileri ve okul yöneticileri bulunur. Bu komisyon, öğrencilerin günlük kalori ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak aylık menüyü belirler.
Mutfaklarda, yemekhanelerde ve kantinlerde görevli tüm personel, periyodik sağlık kontrolünden geçirilir ve düzenli olarak hijyenik kontroller yapılır.
While creating menus in our school, our primary goal is to ensure that our students have a healthy, regular and balanced diet.
With the awareness that the nutritional habits acquired in childhood are maintained throughout life, our school provides 3 meals in the morning, lunch and afternoon so that our students can develop the right eating habits.
All our national schools have their own cafeteria. Outside of meal times, we have a school canteen where products are available according to the Ministry of Education (MoE) canteen regulations.
The monthly menu of healthy and delicious meals prepared in our school kitchen is determined by the nutrition commission. The commission includes the school doctor, food engineer, student representatives and school administrators. This commission determines the monthly menu by taking into account the daily calorie needs of the students.
All staff working in kitchens, dining halls and canteens undergo periodic health checks and regular hygienic checks are carried out.