Satranç

MEF Okullarında “Satranç” dersimizde öğrencilerin zihinsel, konsantrasyon, öğrenme, karar verme, ekip çalışması, fair play ve etik değerler edinme becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan çalışmalar gerçekleştirilir. Strateji kurma, planlama, problem çözme fırsatları yaratılarak zihinsel gelişimlerini destekleyen fırsatlar sunulur. Oyuncuların odaklanma ve uzun süreli dikkatlerini sürdürme yeteneklerine katkı sağlar. Her hamlede karar verme süreci, öğrencilerin düşünme ve değerlendirme yeteneklerini arttırır. Fair play ve etik değerlere önem veren bir oyun olması nedeniyle öğrencilere dürüstlük, saygı ve rekabetin sağlıklı yönetimi gibi değerleri öğretir. Stratejik düşünmeyi teşvik ederek öğrencilerin uzun vadeli hedefler belirleme ve bunlara ulaşma yeteneklerini geliştirir.

Okulumuzda oluşturulan satranç programı ile öğrencilerin bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimine katkı sağlayan çok yönlü bir öğrenme deneyimi edinmeleri amaçlanmıştır.

Okul Takımları ve Turnuvalar

Öğrencilerimizin hazır bulunuşlarına ve ihtiyaçlarına göre bireysel olarak katılabilecekleri turnuvalara yönlendirmeler yapılmaktadır.

Okul satranç takımımız ile il-ilçe okul sporları turnuvalarına katılım sağlanır.

Chess

In our “Chess” class at MEF Schools, activities are carried out to improve students’ mental, concentration, learning, decision-making, teamwork, fair play, and ethical values. Opportunities are provided to support their mental development by creating opportunities for strategizing, planning, and problem-solving. It contributes to the players’ ability to focus and maintain long-term attention. The decision-making process in every move increases students’ thinking and evaluation skills. As a game that emphasizes fair play and ethical values, it teaches students values such as honesty, respect, and healthy management of competition. By encouraging strategic thinking, it improves students’ ability to set and achieve long-term goals.

The chess program at our school aims to provide students with a multifaceted learning experience that contributes to their cognitive, emotional, and social development.

School Teams and Tournaments

Students are directed to tournaments that they can participate in individually according to their readiness and needs.

Our school chess team participates in provincial and district school sports tournaments.

Bizi Takip Edin

InstagramLinkedinYouTube