Bilişim ve Eğitim Teknolojileri

MEF Okulları, Bilişim Teknolojilerini etkin kullanabilen, bilişim teknolojilerini kullanmayı bir yaşam biçimi haline getirmiş bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Bu amacı gerçekleştirmek için   Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Bölümü olarak FRC Robotik kulübünde çalışmalarımıza başlandı.

Bilgisayar Bilimi derslerimizde işlediğimiz konular, Etik Güvenlik ve Toplum, Problem Çözme ve Algoritmalar, Bilgisayar Programlama (Python), Proje Geliştirme konularından oluşmaktadır. Derslerimizde güncelle konulara önem veriyoruz. Bu bağlamda MEF lise hayatından mezun olurken öğrencilerimizin kazanmalarını istediğimiz beceriler aşağıdaki gibidir.

• Microsoft Office programlarını iyi düzeyde kullanabilir.
  • Bilgisayarda oluşan ufak çaplı problemleri belirleyebilir.
  • İnternette araştırma yaparken dikkat etmesi gereken kuralların farkındadır.
  • Dijital Vatandaşlık kuralları çerçevesinde hareket eder.
  • Çevrimiçi kullanılan programlar hakkında bilgi sahibidir.
  • Basit seviyede web sitesi tasarımı yapabilir.
  • Çeşitli 3D programlar aracılığı ile üç boyutlu tasarım yapabilir. Oluşturduğu tasarımı 3D Printer aracılığı ile basabilir.
  • Proje oluşturur, diğer insanlarla bunu paylaşabilir.
  • En az 1 programlama dili hakkında bilgi sahibidir.
  • Bir devre kartını ileri seviyede programlayabilir.

Bilişim Teknolojileri alanında belirli konularda uzmanlaşmak isteyen ve Bilişim Teknolojileri konusunda çeşitli proje yarışmalarına hazırlanmak isteyen öğrencilerimizle kulüp çalışmalarını yürütüyoruz. Öğrencilerimizin araştırma yapma, ödev hazırlama ve proje çalışmalarını gerçekleştirebilmeleri adına MEFTech alanımızı her zaman açık olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. İhtiyaç duydukları anda öğrencilerimiz tarafından kullanılmaktadır.