Topraktaki Hayat

Bahçeşehir Kampüsü Anaokulu öğrencilerimizle bu hafta canlıların yaşamında çok büyük rol oynayan toprağı daha da yakından incelemeye karar verdik. Sınıfımıza getirdiğimiz toprağı kazdık, havalandırdık, karıştırdık… “İçinde yaşayan bir canlı var mı?” “Toprağın içindeki ipe benzeyen şeyler neler?” gibi soruların cevaplarını toprağı incelerken keşfettik. Havalandırdığımız toprağa patateslerimizi gömdük. Bir an önce büyümeleri için heyecanla beklerken yaparak yaşayarak öğrenmenin mutluluğunu hissettik. Öğrencilerimiz doyasıya dokunup inceledikleri toprak ile bir de resim yaptılar ve kalemsiz de resim yapmanın mutluluğunu yaşadılar. Bu etkinlikler ile araştırmanın, incelemenin, keşfetmenin heyecanını toprağa dokunurken yaşadık.