Sosyal Sorumluluk Projeleri

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRKİYE SPASTİK ÇOCUKLAR VAKFI İLE SOSYAL SORUMLULUK PROJEMİZ

2018-2019 eğitim-öğretim yılında MEF Bahçeşehir Okulları olarak Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı iş birliğiyle aralık- mayıs ayları aralığında Sosyal Sorumluluk Projesi dahilinde birçok çalışma yaptık.

Sosyal sorumluluk; kamu, özel sektör ve sivil toplumun bir amaç etrafında toplanmalarıdır. Sosyal sorumluluk, bireylerin toplumsal konularda bilgi beceri, deneyim ve kaynaklarını yine topluma geri vermesini hedefler.

Sosyal sorumluluğun en önemli amacı toplumsal faydadır. Bir sorunu çözmek için yola çıkan onlarca insan sosyal sorumluluk projesi etrafında bir araya gelir. Hiç kimse bu projede yer aldığı için para ya da farklı bir karşılık beklemez ancak herkesin bir amacı vardır. Bu amaç istisnasız olarak toplumu ilgilendiren bir sorunun üstesinden gelinebilmesi ya da bir şeye dikkat çekilebilmesidir.

Bizim Sosyal sorumluluk projemiz Cerebral Palsy hastalığı, çocuklukta en sık rastlanan fiziksel bir engellilik durumudur. Cerebral Palsy, iyileşen bir durum değildir ancak travmaya uğramış beyne erken müdahale edilmesi ve hayat boyu rehabilitasyon uygulamasıyla önemli gelişmeler sağlanabilmektedir. https://www.youtube.com/user/TSCV1972

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ile beraber 60’dan fazla ülkeden sivil toplum kuruluşlarının üye olduğu Dünya Cerebral Palsy İnisiyatifi, her yıl 6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Günü’nde toplumsal farkındalık, insan hakları, medikal tedavi, yaşam kalitesi, eğitim, fayda gibi alanlarda projeler yürütülmesini desteklemektedir. https://www.youtube.com/watch?v=1Jc2xk4BysE

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ise Cerebral Palsy’li bireylere doğumlarından itibaren yaşlılık döneminin sonuna kadar hizmet veren, kendini bilimsel olarak, sürekli geliştiren ve finansal olarak sürdürülebilir bir yapıya sahip olan uluslararası düzeyde bir kurumdur.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ile aralık ayında tanıştık.  6 ve 7. sınıftan gönüllü arkadaşlarımız ile 2 kez TSÇV’yi ziyaret ettik.

İlk ziyaretimizde TSÇV yetkilileri bize Cerebral Palsy ile ilgili sunum yaptı. Cerebral Palsy hastalığına nelerin sebep olduğunu, çocuk haklarını, ayrımcılığın ne olduğunu, TSÇV’nin tarihçesini ve misyonunu öğrendik. Farklı gelişen bireyleri anlamak için oyunlar oynadık.

İkinci ziyaretimizde Cerebral Palsy’li kardeşlerimizle tanıştık ve birlikte kitap ayraçları tasarladık, şarkılar söyledik, oyunlar oynadık. Cerebral Palsy’li kardeşlerimizin kalplerine minik bir dokunuşla onları mutlu ettik. Bizler için inanılmaz keyifli ve anlamlı bir gündü.

Öncelikle farkındalık sloganları hazırladık. Hazırladığımız sloganları öğretmenlerimize anket olarak sunduk. En çok oy alan iki sloganı farkındalık sloganı olarak belirledik.

Farkındalık afişi tasarladık. Sloganları da bu afişte kullandık. Tasarladığımız afişleri okulumuzun koridorlarına ve tüm sınıflara astık.

Afişlerin baskısını alıp kendi aramızda paylaşarak Bahçeşehir halkına dağıttık ve yüzlerce kişiye ulaşarak farkındalık yarattık.

Sosyal medya hesaplarımızda afişin görselini #desteğinleyapabiliriz etiketiyle paylaşarak bu hastalığı daha çok insanın görmesini sağlayıp farkındalık yaratmaya çalıştık.

Sokak röportajı yaparak insanlara Cerebral Paly ve TSÇV hakkında sorular sorduk, onları bilinçlendirdik.

25 Mayıs 2019 Dayanışma Günü’nde de okulumuzun konferans salonunda proje sürecimizdeki tüm çalışmalarımızı TSÇV yetkililerine, Cerebral Palsy’li arkadaşlarımıza, velilerimize, öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza sunum yaparak anlattık.

Ayrıca Dayanışma Günü’nde elde edilen geliri MEF Bahçeşehir Okulları olarak TSÇV’ye bağışladık.

Bizler, bu projeye dahil olup Cerebral Palsy’li çocukları tanımaktan onlar için bir şeyler üretmekten, farkındalık yaratmaktan çok keyif aldık ve sosyal sorumluluk projelerinin ne kadar önemli olduğunu anladık.

UNUTMAYIN HER ADIM BİR MUTLULUKTUR,

ONLARIN MUTLULUĞU OLMAYA VAR MISINIZ?

Bizi Takip Edin

InstagramLinkedinYouTube