Barış İçin Savaş Gerekli Mi?

Bahçeşehir Kampüsü 8. sınıf öğrencilerimiz, 1. ve 2. Dünya Savaşlarının sebepleri ve sonuçları, Nazi Almanya’sı gibi tarihte acı bir dönemi anlatan “Anne Frank” biyografisini incelerken, tarihte pek çok ülkenin maddi manevi kayıplarının olduğu, acı sonuçlar vermiş savaşlar konusunda ortaya çıkan “Is war necessary for peace?” ( Barış için savaş gerekli mi?) sorusunu İngilizce debate (münazara) ortamında tartıştılar. Sundukları sebepler ve savundukları konu itibarıyla proje çalışmalarının öğrencilerimizin dil ve genel kültür gelişimleri üzerinde ne kadar etkili olduğunu bizlere göstermiştir.

Kazanan; “War is necessary for peace” (savaş barış için gerekli) görüşünü savunan takım oldu. Öğrencilerimizi kutluyor, savaşsız yarınlar diliyoruz.